Jancewicz Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 10 godzin temu, Fradio napisał: Jeśli nie masz gęstwy, to nie jest problem. Wystarczy zrobic lekkie, proste piwo na rozruch. Zyskasz gęstwę do mocniejszego piwa a przyokazji będzie co pić w oczekiwaniu. Co prawda odwlecze ci się trochę warzenie piwa właściwego, ale nie wiele to zmienia, ponieważ piwa tego typu i tak powinny długo leżakować. Poza tym proste lekkie piwko zawsze powinno być pod ręką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Kulawik Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Tak tak, wiem, po prostu miałem w głowie od początku jakoś ze 2 saszetki powinny wystarczyć, dlatego nie chciałem kombinować. Na przyszłość będę mądrzejszy. Dam znać jak poradziły sobie dwie paczki sucharow i czy będzie cos z tego piwa czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asasyn Opublikowano 11 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 W sobotę uwarzyłem Portera Bałtyckiego prawie 22 BLG, gęstwa W 34/70 zadałem w niedzielę, sprawdzam w środę jest ładna piana, czyli wszystko idzie dobrze. Obecnie mam ustawioną temperaturę na lodówce 8 stopni C. Jak poprawnie przeprowadzić fermentację lagera ? bo przy dolniakach trochę wszystko się ślimaczy i jak to rozłożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Juz kilka zrobilem w taki sposob ze 4tygodnie w lodowce, pozniej zlewanie na cicha, na 2 do 3 tygodni nawet i zawsze bylo spoko, wlasnie tez sie szykuje do baltyckiego, ale najpierw bede musial zrobic cos jasnego zeby gestwe miecWysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi