Jump to content

# 44 - Smoked Porter Świętokrzyski vol.2


Recommended Posts

# 44 - Smoked Porter Świętokrzyski vol.2  - warzone 21.03.2018

 

Zakładane - 15,5 blg , 29 IBU, 6,1 ABV

 

 

Zasyp:

 

- Pale Ale - 3,3 kg

- Monachijski II- 1 kg

- Wędzony wiśnią Viking Malt - 2 kg

- Specjal B - 0,5 kg
- Crystal 150 EBC - 0,35 kg

- Czekoladowy - 0,30 kg
- Carafa II - 0,2
kg

 

 

Zacieranie:

 

- 75' - 66 ->65 °C

 

Chmielenie:

30 g - Iunga 12,4% ak- 60`

30 g - Chinook 12,8% ak - 15`

 

 

Po wysłodzeniu otrzymałem 21 l 17 blg.
Dolałem 3 l wody

Po gotowaniu i dekantacji otrzymałem - 19,5 l 15,5 blg.

 

Drożdże: S-04, zadane w temp 16 °C i przeniesione w temp 12°C w dniu 21.03.2018

 

 

FFT po 3 dniach zszedł do 3 blg

 

29.03.18 - przelane na cichą.

14.04.2018 - zabutelkowane z dodatkiem 87 g cukru. Wyszło 38 x 0,5l

 

Zszedł do 4 blg co daje mu 5,9 % ABV.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.