szymon396 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Witam wszystkich ? dopiero pierwsza warka za mna z brewkitu dlatego chcialbym twraz zrobic troszke inaczej , czy jest możliwość ( A myślę że jest) warzenia wareczki przez samodzielne Chmielnie Ale bez zacierania tylko kupić ekstrakt slodowy Macie moze jakieś pomysły czy receptury nie ma znaczenia czy dolna czy górną fermentacja chciałbym teraz właśnie zrobić samodzielne Chmielnie plus ekstrakty slodowe ? tylko kurczę nie wiem jak się za to zabrać ile ekstraktu slodowego ile chmielu jaki chmiel jaki ekstrakt jakie drozdze hehe sporo pytań może macie jakieś receptury bądź strony gdzie znajdę samodzielne Chmielenie z ekstraktami ? Pozdrawiam Edytowane 20 Stycznia 2019 przez szymon396 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangomagic Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Ciężko Ci pomóc jak sam nie wiesz co chcesz osiągnąć. Popatrz w sklepach na gotowe zestawy surowców na bazie ekstraktów. Ewentualnie na wiki.piwo.org masz gotowe receptury na piwa z ekstraktów. możesz to poprawić? to aż drażni 4 minuty temu, szymon396 napisał: ważenia wareczki nie chcę się czepiać ale forum to taka instytucja gdzie prezentujesz siebie w taki sposób w jaki piszesz więc warto popatrzeć na swój tekst przed publikacją wiadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) https://www.wiki.piwo.org/Kategoria:Receptury_z_ekstraktów albo u Doroty http://blog.homebrewing.pl/warzenie-piwa-z-ekstraktow-z-samodzielnym-chmieleniem/ Edytowane 20 Stycznia 2019 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon396 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 12 minut temu, tangomagic napisał: Ciężko Ci pomóc jak sam nie wiesz co chcesz osiągnąć. Popatrz w sklepach na gotowe zestawy surowców na bazie ekstraktów. Ewentualnie na wiki.piwo.org masz gotowe receptury na piwa z ekstraktów. możesz to poprawić? to aż drażni nie chcę się czepiać ale forum to taka instytucja gdzie prezentujesz siebie w taki sposób w jaki piszesz więc warto popatrzeć na swój tekst przed publikacją wiadomości. Dzięki postaram się sprawdzać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon396 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 5 minut temu, anteks napisał: https://www.wiki.piwo.org/Kategoria:Receptury_z_ekstraktów Dzięki wielkie Pozdrawiam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Pisałem już w innym temacie; możesz też zerknąć tutaj - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi