darko Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Piwo z udziałem słodu wędzonego. Parametry nieznane (stawiam na 14 °Blg ). Barwa brązowa, pod światło rubinowe, klarowne. Piana średniotrwała. W zapachu przede wszystkim dym i trochę karmelu. W smaku przede wszystkim słodowość. Posmak dymny. Goryczka średnia, wysycenie dosyć wysokie. Smaczny wędzony lager, dominuje słodowy charakter. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Piwo z udziałem słodu wędzonego. Parametry nieznane (stawiam na 14 °Blg ). Barwa brązowa, pod światło rubinowe, klarowne. Piana średniotrwała. W zapachu przede wszystkim dym i trochę karmelu. W smaku przede wszystkim słodowość. Posmak dymny. Goryczka średnia, wysycenie dosyć wysokie.Smaczny wędzony lager, dominuje słodowy charakter. Dzięki. To miało być coś na kształt Urbocka ze Schlenkerli. W zasypie słód wędzony (jako baza) i ciemne słody. Ekstrakt chyba 16°Blg albo nawet ciut więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Piłem ostatnio to piwo, Twoje było mniej wędzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Piłem ostatnio to piwo, Twoje było mniej wędzone. Wiem i bardzo nad tym bolałem. Niestety Weyermann słabo podwędził ten słód w sezonie 08/09. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Polecam wędzony z Castle Malting. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Piwko otrzymałem bodajże na ZZ w Cieszynie. Jakież było moje zdziwienie, gdy po powrocie do domu okazało się, że mam dwie buteleczki tego piwa. Pomyślałem - to świetnie. Otworzę sobie pierwsze i nie będę opisywał degustacji. Zrobię to przy drugim. I ze smakiem piwko (pierwsza butelka) zostało skonsumowane. Po kilku dniach zadzwonił Darko z pytaniem, czy mam jego piwka (między innymi BK #47 wędzone). I wszystko jasne. Darko nie był w Cieszynie zmotoryzowany więc przywiozłem mu te piwka do Warszawy. Oczywiście zapomniałem o tym. Dobrze, że nie zdążyłem wypić Starość i skleroza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Właściwie to będąc pod wrażeniem spotkania zapomniałem je zabrać z Twojego plecaka . Dzięki, że go nei wypiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi