Grzegorz Żukowski Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Bulldog B4 English Ale yeast is perfect for Porters, Bitters, Mild and Brown Ales. A classic ale yeast for great English style beers. Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons) Fermenting temperature: 16-21°C (61-70°F). Ideally 18°C (64°F). Pitching: Sprinkle on top of wort. Attenuation: 65-70% Flocculation: High Tłumaczenie: źródło https://czerwonadynia.pl/Piwowarstwo/Drozdze-do-piwa/Drozdze-piwowarskie-Bulldog-B4-English-Ale.html Bulldog B4 drożdże typu English Ale idealne do warzenia porterów, piw gorzkich, piw łagodnych i piw brązowych górnej fermentacji. Klasyczne drożdże piwowarskie górnej fermentacji do wyśmienitych piw warzonych na styl angielski. Dozowanie: 1 saszetka (10g) na 20-25L (5.3 - 6.6 gal. ameryk.) Temperatura fermentacji: 16-21°C (61-70°F). Idealna 18°C (64°F). Nastawienie: rozsypać na powierzchni brzeczki. Odfermentowanie: 65-70% Flokulacja: wysoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Czy ktoś używał kiedyś tych drożdży? Mam je zakupione jako awaryjne. Leżą w lodówce i jestem ciekawy, czy są one coś warte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorrodz Opublikowano 7 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2020 (edytowane) W dniu 22.01.2019 o 21:13, Grzegorz Żukowski napisał: jestem ciekawy, czy są one coś warte Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. ...i daj znać potem, jakie uzyskasz na nich wyniki, jakie są twoje spostrzeżenia, uwagi i w ogóle w stosunku do nich (edit) Tu masz coś więcej o nich, o ile znasz angielski ?https://www.jimsbeerkit.co.uk/forum/viewtopic.php?t=81396 Edytowane 7 Marca 2020 przez Igorrodz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się