Jump to content

Termos gastronomiczny + biab


Jankasper

Recommended Posts

https://allegro.pl/oferta/termos-gastronomiczny-40-l-z-kranem-30-50-obiadowy-7781875967?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=MTY2Y2U5YzUtMDdlZi00NjgxLWFlMTQtZGU4M2I5NDU0MzZjAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=e20630f4-2861-4071-9c13-edbef22dd874

 

Trafiłem na takowy termos w internetach. 

 

Czy ktoś zacieral w takim gotowcu?  A może nawet połączonym z biab zamiast filtratorów?  Jak to trzyma temperaturę? 

Jakieś podpowiedzi? :)

 

Aktualnie zacieram w lodówce turystycznej bez kranikow. 

Wlewam wody,  jak wystygnie do 70 wkładam worek że słodem,  czekam,  wyciągam,  zlewam i gotuje. 

Czasem zlewam cześć i uzupełniam wrzątkiem dla rozrzedzenia. 

Ale worek nie naciąga się na lodówkę,  trzeba go wiązać. W dodatku lodówka najtańsza,  więc się powoli krzywi i trzeba dociskać. 

Link to comment
Share on other sites

Hej

działam na takim od wielu lat 

https://allegro.pl/oferta/termos-do-zywnosci-50l-stalgast-051504-7794864130?utm_source=google&utm_medium=cpc&ds_rl=1256551&ev_campaign=_DIO_pla_firma&ev_adgr=Przemysł+-+Maszyny+i+urządzenia&ev_ln=&gclid=Cj0KCQiAnNXiBRCoARIsAJe_1coSd_VEpdtpsJ-xg1y5ixSggRlvN0d1gjgiKxFE1ZFEdlIH7OGSznQaAuifEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Na 60min traci ok 1C więc wg mnie nieźle.  

Kiedyś też tak jak ty lodówka turystyczna plus filtrator z ponacinanych rurek. 

Obecnie po zatarciu przerzucam zacier do gara 70l z fałszywym dnem. Jest ok :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.