Roy_Batty Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Witam Polski chinook i cascade vs amerykański. Czy poza zawartością alfa-kwasów wyżej wymienione chmiele są zapachowo i smakowo takie same, czy jest jakaś znacząca różnica?. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 1 hour ago, Roy_Batty said: Witam Polski chinook i cascade vs amerykański. Czy poza zawartością alfa-kwasów wyżej wymienione chmiele są zapachowo i smakowo takie same, czy jest jakaś znacząca różnica?. Pozdrawiam Mam doświadczenie tylko z cascade. Różnica jest spora. Rodzimy jest delikatniejszy, bardziej kwiatowy, dużo mniej cytrusowy. Roy_Batty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Mam cascade w ogrodzie, różnica jest na minus ale i tak pachnie zabójczo Roy_Batty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankasper Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Dla ścisłości. Cascade PL to świetny chmiel, ale nie jest zamiennikiem Ameryki. Nawet na single Hopa się sprawdza. Roy_Batty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jest znacząca różnica. Roy_Batty 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roy_Batty Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Tego się obawiałem, że nie będzie do końca tak samo jak sugerują nazwy, szkoda. Z chinookiem pewnie podobna historia, sosna taka sobie a w przewadze rodzynki i ziemistość, ale i tak kupię trochę tych chmieli i coś uwarzę, będzie inaczej... :). Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi