josefik Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 (edytowane) warka 11 wysycenie - średnioniskie piana- delikatna, luźna, po przelaniu dość szybko opadająca tworząc obręcz wewnątrz szklanki smak- hmm wyraźnie "czuć działanie drożdży thg, piwo mocno odfermentowane, nie czuć wyraźnych nut alkoholowych, lekko winny owocowy posmak nadaje piwu właściwy charakter, zapach - przeważa owocowy kolor - bursztynowy podsumowując: piwo bardzo ładnie wyważone i z charakterem, co będę ukrywał jeden z moich ulubionych stylów, fermentacja na ulubionych drożdżach, piwo rozgrzewające jak znalazł na tą "jesienno-zimową" porę. edit zrobiłem rentgena i co widzę piwo uwarzone 10.08.09 jak to się przez tegoroczną zimę mogło uchować? Edytowane 19 Maja 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 ... uwarzone 10.08.09 jak to się przez tegoroczną zimę mogło uchować? Uchowało się dzięki wywiezieniu części butelek z tej warki do zaprzyjaźnionej piwniczki Niestety z degustacji Twoich nie mam notatek, kosztowaliśmy je u Zibiego na ogrodzie (brak przyborów pisarskich ). Smakowały bardzo. Dzięki za recenzję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) warka 35 Pils pianka drobna , jasna długo utrzymująca się , praktycznie do końca nasycenie moim zdaniem idealne kolor złoty smak - nie potrafię ocenić a nie chcę głupot pisać ale jak na mój gust pils powinien być bardziej chmielowy więcej goryczki a tu gdzieś się ten chmiel zatracił jednym słowem bardzo dobre piwko Edytowane 21 Czerwca 2010 przez uups Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 (edytowane) warka 35 Pils pianka drobna , jasna długo utrzymująca się , praktycznie do końca nasycenie moim zdaniem idealne kolor złoty smak - nie potrafię ocenić a nie chcę głupot pisać ale jak na mój gust pils powinien być bardziej chmielowy więcej goryczki a tu gdzieś się ten chmiel zatracił jednym słowem bardzo dobre piwko jednym słowem dobre Edytowane 21 Czerwca 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Tylko dlaczego w wątku o Dubblu? :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 właśnie dałem ciała proszę o przeniesienie go w odpowiednie miejsce myślałem że tu opsują Adama piwka :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi