josefik Posted May 19, 2010 Share Posted May 19, 2010 (edited) warka 11 wysycenie - średnioniskie piana- delikatna, luźna, po przelaniu dość szybko opadająca tworząc obręcz wewnątrz szklanki smak- hmm wyraźnie "czuć działanie drożdży thg, piwo mocno odfermentowane, nie czuć wyraźnych nut alkoholowych, lekko winny owocowy posmak nadaje piwu właściwy charakter, zapach - przeważa owocowy kolor - bursztynowy podsumowując: piwo bardzo ładnie wyważone i z charakterem, co będę ukrywał jeden z moich ulubionych stylów, fermentacja na ulubionych drożdżach, piwo rozgrzewające jak znalazł na tą "jesienno-zimową" porę. edit zrobiłem rentgena i co widzę piwo uwarzone 10.08.09 jak to się przez tegoroczną zimę mogło uchować? Edited May 19, 2010 by josefik Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubezahl Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 ... uwarzone 10.08.09 jak to się przez tegoroczną zimę mogło uchować? Uchowało się dzięki wywiezieniu części butelek z tej warki do zaprzyjaźnionej piwniczki Niestety z degustacji Twoich nie mam notatek, kosztowaliśmy je u Zibiego na ogrodzie (brak przyborów pisarskich ). Smakowały bardzo. Dzięki za recenzję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uups Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 (edited) warka 35 Pils pianka drobna , jasna długo utrzymująca się , praktycznie do końca nasycenie moim zdaniem idealne kolor złoty smak - nie potrafię ocenić a nie chcę głupot pisać ale jak na mój gust pils powinien być bardziej chmielowy więcej goryczki a tu gdzieś się ten chmiel zatracił jednym słowem bardzo dobre piwko Edited June 21, 2010 by uups Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 (edited) warka 35 Pils pianka drobna , jasna długo utrzymująca się , praktycznie do końca nasycenie moim zdaniem idealne kolor złoty smak - nie potrafię ocenić a nie chcę głupot pisać ale jak na mój gust pils powinien być bardziej chmielowy więcej goryczki a tu gdzieś się ten chmiel zatracił jednym słowem bardzo dobre piwko jednym słowem dobre Edited June 21, 2010 by anteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacer Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 Tylko dlaczego w wątku o Dubblu? :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
uups Posted June 21, 2010 Share Posted June 21, 2010 właśnie dałem ciała proszę o przeniesienie go w odpowiednie miejsce myślałem że tu opsują Adama piwka :o Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts