wojtasw77 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Mam zamiar w przyszłym sezonie założyć własny chmielnik. Mam prośbę do wszystkich mających doświadczenie w uprawie chmielu o napisanie krótkiego poradnika "Jak założyć własny chmielnik". Chodzi mi o opisanie w przystępny sposób informacji dotyczących: terminu sadzenia sztobrów ich odmian,warunków glebowych, nawadniania, miejsca sadzenia itp. Jeszcze fajnie byłoby stworzyć bazę miejsc gdzie można kupić sztobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 http://www.piwo.org/forum/t361-chmielnik.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeoxxX Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 http://www.piwo.org/forum/t361-chmielnik.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 A sztobry ? Chętnie zakupie kilka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosiak Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 (edytowane) browamator.pl prowadzi sprzedaz sztobrow (chyba wczesna wiosna) Edytowane 20 Maja 2010 przez rosiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasw77 Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Wątek jest bardzo obszerny i jest tam wiele cennych informacji, ale bardziej dla już posiadających uprawy chmielu. Ja myślałem o takiej jakby instrukcji. np. MARYNKA Dostępność sadzonek/źródła(sprawdzone) Sadzonki zakopujemy - w okresie....................... - na głębokości................. - w odległości od siebie........... pielęgnacja (zabiegi) kiedy? jakie? podlewanie (intensywność) nawożenie/opryski kiedy? jakie? zbiory (termin planowanego zbioru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 To masz świetną okazję do wykazania się na forum Przejrzyj link o którym pisali koledzy chmielnik , oraz Tegoroczny, jednoroczny chmiel lubelski i usystematyzuj jak pisałeś. Przyda się Tobie i innym. To my tworzymy forum, a nie kosmici. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasw77 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Wobec tego nie pozostało mi nic innego jak zrobić poradnik. Przy okazji się coś nauczę. Poszperam trochę tu i tam i postaram się przygotować coś pożytecznego. O postępach będę informował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi