zjebus Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 (edytowane) Witam wszystkich Piwowarów ! Bardzo lubię ten portal , fachowe informacje , kulturalni użytkownicy, miła atmosfera :-) Po tym jak znudziły mnie brew kity, zacząłem szperać w necie i natknąłem się na tę stronę . Ulubione piwo ALE z własnego słodu ;-) pozdrawiam wszystkich!!! tomek Edytowane 23 Maja 2010 przez zjebus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Ale słodzisz. Witam na forum i życzę powodzenia w zacieraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Witam życzę powodzenia przy warzeniu , samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zjebus Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 (edytowane) Ale słodzisz. Witam na forum i życzę powodzenia w zacieraniu. to nie słodzenie ;-) to szczera prawda;-) dzięki ! Edytowane 23 Maja 2010 przez zjebus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 witam , czy Mokra WIeś ma coś wspolnego z powodzią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Witaj czytaj,pytaj,czytaj i zacieraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zjebus Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 witam , czy Mokra WIeś ma coś wspolnego z powodzią Mokra Wieś leży jakieś 450 metrów nad poziomem morza , na szczęście woda tu nigdy nie dotrze nawet gdyby wszystkie lodowce się roztopiły ;-) a nazwa pochodzi od nieprzepuszczalnej ziemi , i od licznych oczek wodnych , to tak dla sprostowania ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam na forum. Zacierasz już z własnego słodu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zjebus Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam na forum. Zacierasz już z własnego słodu ?? Witaj apolloks ! gdy zaczynałem warzyć piwo w domu nie wiedziałem że można słód kupić w małych ilościach. Słoduję z powodzeniem pszenicę i jęczmin zakupiony na targu , jestem dopiero początkującym piwowarem i nie wiem czy można warzyć piwo ze słodu wykonanego z niewiadomej odmiany zboża ... skład chemiczny zbóż jest bardzo podobny,myślę że wielkiej gafy nie zrobiłem ;-). Miałem problemy ze słodowaniem żyta , mianowicie żyto mi spleśniało, po trzech dniach kiełkowania pokazał się biały nalot i dziwny zapach.. podobnie śmierdziało jak zacier na bimber zakażony bakteriami kwasu mlekowego.... ale się rozpisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam, Gratuluję warzenia i słodowania (tego to nawet nie mam na myśli ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się