Pierre Celis Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Drugie podejście do piw z Grybowa. Piana obfitsza niż w przypadku Lacha, trzymała się dość długo cienkim kożuszkiem. Wysycenie wyższe, ale szybko zanikające. Kolor ciemnozłoty, do bursztynowego. Zapach słodowy, słodki. W smaku wyczuwam dużo słodu. Hurra, nie jest kwaśne! Czuć za to lekką metaliczność, szczęśliwie nie w stopniu uprzykrzającym życie. Nie da się ukryć, że Premium jest piwem lepszym od Lacha. Udało mi się dopić je do końca, obyło się bez wpadek. Nie jest to oczywiście piwo wybitne, ale za taką cenę nie oczekiwałem niczego poza poprawnością. Najważniejsze, że nie było zepsute J Etykiety nie są mocną stroną Grybowa, wyglądają strasznie amatorsko, ale przynajmniej w przypadku Premium obyło się bez idiotycznych haseł na etykiecie głównej. Dziwią mnie tylko te „produkty chmielowe” w składzie piwa. Nie brzmi to zachęcająco. ==Radar== Alkohol: 5,7%, ekstrakt: nie podano Cena: 2,60 zł (Tabakiera, Gliwice) Ocena: 6,5/10 + solidny słodowy lager + niska cena – do wybitności jeszcze daleka droga – metaliczny posmak nie wzbudził mojego entuzjazmu View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się