Pierre Celis Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Browar Grybów nazywa się teraz Pilsweiser, ale piwa nadal nie potrafi robić. Przygotowałem się na „rozkosz przy konsumpcji” (cytat z kontry), ale wyszło jak z naszą reprezentacją piłkarską. Obiecanki cacanki. Góralskie prezentuje się całkiem dobrze, dopóki nie rozpocznie się owej konsumpcji. Nalewa się z niezłą pianą, w kuflu wygląda efektownie. Zapach nikły, słodowy. A smak? No tak, klasyczny Grybów. Kwaśne. Nie kwaskowate, tylko kwaśne. Rzeczywiście, rzecz dla koneserów, zwłaszcza gdy dodać do tego mdły smak wygotowanych warzyw. Pod koniec zrobiło mi się autentycznie niedobrze i nie dopiłem. Współczuję nowosądeckim góralom, że firmują tę breję. Takim lokalnym browarom mówię stanowcze nie. ==Radar== Alkohol: 4,7%, ekstrakt: 10% Blg Cena: 3,05 zł Ocena: 2/10 + wygląd w kuflu – kwaśne – mdły smak rozgotowanej kapusty – nie czułem się po nim zbyt dobrze View the full article Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi