Bukin Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Witam mam pytanie wczoraj wieczorem nastaeilem cydr z soki 100% dodałem drożdże do cydru ciderin półslodki słodki pozywke do drożdży zawartość cukru 11g na 100ml ale coś fermentacja nie chce ruszyć proszę o pomoc co dalej zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Teraz, Bukin napisał: proszę o pomoc co dalej zrobić Czekać. Jeszcze dobra nie minęła, na spokojnie Napowietrzyłeś sok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bukin Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 (edytowane) Co masz na myśli z tym napowietrzaniem Edytowane 24 Marca 2019 przez Bukin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pindin Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Mam na myśli to że drożdże do rozmnażania się potrzebują tlenu. Jeśli tego nie zrobiłeś to póki co jest ich mniejsza ilość i stąd lag fermentacji. Poniżej skonretyzowany temat z forum dot natleniania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się