Bukin Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Witam mam pytanie wczoraj wieczorem nastaeilem cydr z soki 100% dodałem drożdże do cydru ciderin półslodki słodki pozywke do drożdży zawartość cukru 11g na 100ml ale coś fermentacja nie chce ruszyć proszę o pomoc co dalej zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pindin Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Teraz, Bukin napisał: proszę o pomoc co dalej zrobić Czekać. Jeszcze dobra nie minęła, na spokojnie Napowietrzyłeś sok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukin Posted March 24, 2019 Author Share Posted March 24, 2019 (edited) Co masz na myśli z tym napowietrzaniem Edited March 24, 2019 by Bukin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pindin Posted March 24, 2019 Share Posted March 24, 2019 Mam na myśli to że drożdże do rozmnażania się potrzebują tlenu. Jeśli tego nie zrobiłeś to póki co jest ich mniejsza ilość i stąd lag fermentacji. Poniżej skonretyzowany temat z forum dot natleniania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now