lixe Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Kilka postów już za mną a jeszcze się nie przywitałem. Pora to naprawić. Aktualnie pracuję w Krakowie i sporo czasu w tym mieście przebywam. Warzę natomiast pod Tarnowem. Interesuję się cydrem, choć podejście piwoszy do tego tematu mnie nie przekonuje - uważam, że jednak cydr ma więcej wspólnego z winem niż piwem. Jesienią chcę zrobić kilka wariantów cydru z różnych jabłek i drożdży. Lubię wino i uczestniczę w degustacjach. Marzy mi się własna mini-winniczka, pewnie odmiany: Zweigelt, Cabernet Cortis, Cabernet Dorsa Piwem zainteresowałem się bo kilku znajomych z pracy warzy lub warzyło Do tej pory: wino z przydomowych winogron cydr z przydomowych jabłek (prawdopodobnie malinowa oberlandzka) Piwa: Oktawia Blonde Ale Marcowe #1 - cicha Marcowe #2 - burzliwa kilka eksperymentów na cienkuszach (inne drożdże itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się