lixe Posted April 3, 2019 Share Posted April 3, 2019 Kilka postów już za mną a jeszcze się nie przywitałem. Pora to naprawić. Aktualnie pracuję w Krakowie i sporo czasu w tym mieście przebywam. Warzę natomiast pod Tarnowem. Interesuję się cydrem, choć podejście piwoszy do tego tematu mnie nie przekonuje - uważam, że jednak cydr ma więcej wspólnego z winem niż piwem. Jesienią chcę zrobić kilka wariantów cydru z różnych jabłek i drożdży. Lubię wino i uczestniczę w degustacjach. Marzy mi się własna mini-winniczka, pewnie odmiany: Zweigelt, Cabernet Cortis, Cabernet Dorsa Piwem zainteresowałem się bo kilku znajomych z pracy warzy lub warzyło Do tej pory: wino z przydomowych winogron cydr z przydomowych jabłek (prawdopodobnie malinowa oberlandzka) Piwa: Oktawia Blonde Ale Marcowe #1 - cicha Marcowe #2 - burzliwa kilka eksperymentów na cienkuszach (inne drożdże itp.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now