Wiktor Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 teraz jedna istotna zmiana była w kolte warzelnym - reszta to drobne poprawki kosmetyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 A skończysz kiedyś te modernizacje? Wszak nie o to chodzi by króliczka złapać, ale by go gonić. @ Wiktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Wszak nie o to chodzi by króliczka złapać, ale by go gonić. @ Wiktor no Ty mnie rozumiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Ja chyba jestem zbyt zabiegany by zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Wiesz jak masz pomocników do mieszania, śrutowania i rzadko warzysz to Ci się nie dziwie. A jak ja mam pomoc tylko przy piciu to muszę jakoś nadrabiać sprzętem. Jeśli to ma być dla mnie przyjemność to warzelnia musi działać tak jak ja chce a nie tak jak wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 no w końcu udało się złożyć fermentory. Dolny ma płaszcz chłodzący i za jakiś czas dorobimy automatykę i agregat wody, a w przyszłości obok staną leżaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 właśnie wypompowałem wodę do ogródka. Trochę to zajęło i to nie dlatego że pompa ma mały wydatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Że zacytuję Seksmisję. No niezłe cacko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 że tak powiem: patrzcie, to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo obok w przyszłości (ale może nie nagle) staną zbiorniki leżakowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 70 litrów? I pewnie tańszy niż stożek 55 l z BA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 70 litrów? I pewnie tańszy niż stożek 55 l z BA? 75 ma ten mniejszy. Ten większy ma 90. No i ten większy ma płaszcz chłodzący. No mnie kosztowało tyle co materiały + sporo ciężkiej pracy, Jakbyśmy sprzedawali jako bromania to pewnie byłoby blisko ceny tego z BA - no ale ten jest większy i z płaszczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 że tak powiem: patrzcie, to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo obok w przyszłości (ale może nie nagle) staną zbiorniki leżakowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 górny jest napełniony - na razie tak delikatnie i na spokojnie - 45 litrów, bo muszę drożdże rozbudzić z gęstwy - długo leżała odłogiem. Poprawki się sprawdziły udało się poprawić chłodzenie - odzyskałem sporo gorącej wody i skróciłem czas, przy jednoczesnej poprawie odchmielania, ale spróbuję jeszcze to poprawić. Zrobiłem pszeniczkę, miała być jasna wyszła taka trochę ciemniejsza - 12,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 dzisiaj rano zmierzyłem ekstrakt - ubyło ponad 2 stopnie. Włączyłem chłodzenie żeby troszkę powstrzymać apetyt drożdżaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 jutro pracowity dzień - będę warzył 2 piwa jednocześnie. Jedno na normlanej warzelni, drugie będzie testowe na nowej małej warzelni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 zostało umyć podłogę, było kilka przygód ale w końcu się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 naprawiliśmy kociołek lidlowski. Jaki sens dawać w nim zabezpieczanie topikowe przy grzałce, które jak zadziała trzeba całe wymienić? wstawiłem termnik na 150 stopni i przepiłem go kilka centymetrów od grzałki zobaczymy jak się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 a dziś zrobiłęm kolejnego belga - 65 litrów 12,8 blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 naprawiliśmy kociołek lidlowski. Jaki sens dawać w nim zabezpieczanie topikowe przy grzałce, które jak zadziała trzeba całe wymienić? wstawiłem termnik na 150 stopni i przepiłem go kilka centymetrów od grzałki zobaczymy jak się sprawdzi. Czy przeróbka takiego kociołka to "oferta w świetle prawa handlowego"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Dodałem parę zdjęć sprzętu do galerii w tym naszą nową szafę sterowniczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 nieźle żeś to sobie zmajstrował :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 przyjedź z tym taboretem to sobie na żywo obaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 spodobało mnie się wypalanie w drewnie może na łopatach pojawią się nazwy browarów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Wiktor rozumiem że wszystkie meble w domu już mają "pieczątkę" A co z psem, kotem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi