Zbyszek T Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Witam, Wczoraj dostałem piwo z Niemiec, nazywało się: Das Weizen, z dopiskiem Hefe Hell. Jasne, mętne piwo pszeniczne. Ktoś wie jakie to piwo? Normalny weizen czy co? Bo jasne przeniczne do tej pory nie bardzo mi smakowało, ale to po prostu było rewelacyjne.... Pozdrawiam Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Hell - jasne. Zwykły pszeniczniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Przepraszam za offtop ale przypomniało mi się o aferze jaka wybuchła niedawno, gdy po odwołaniach i procesach Komisja Europejska zgodziła się na wypuszczenie na rynek piwa "Fucking Hell" mimo że sam browar nie mieści się w Austriackiej miejscowości Fucking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Pewnie połączenie pszeniaka z Munich Helles, tj. jasny pszeniak na drożdżach lagerowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 myślę że to zwykły weizen- po prostu nie dunkel (ciemny) tylko hell (jasny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek T Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 Dzięki, To ja się biore za studiowanie receptur i wkrótce nastawiam... Mam nadzieje, że dobre wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 (edytowane) Dzięki, To ja się biore za studiowanie receptur i wkrótce nastawiam... Mam nadzieje, że dobre wyjdzie Polecam mój ostatni przepis. Niezbyt skomplikowane i bardzo smaczne http://www.piwo.org/forum/p51213-15-05-2010-11-10-44.html#p51213 Edytowane 2 Czerwca 2010 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi