aos Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 jak w temacie szukam wiader do celów spożywczych o pojemności 25 - 30 litrów z pokrywą . Może ktoś wie gdzie takie można dostać na terenie Wrocławia lub okolic? z góry dziękuje za odpowiedź ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wesoly Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 www.twojbrowar.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
aos Posted June 3, 2010 Author Share Posted June 3, 2010 chodzi mi bardziej o sklep z pojemnikami do żywności i rożnymi artykułami z plastyku niż o typowy sklep z artykułami dla browamatorów gdyż wiadomo sklepy typowo dla piwowarów mają odpowiednią marże . Np w Oleśnicy koło Wrocławia można takie wiadra kupić za 10,50 zł lecz w zestawie 10 sztuk ... a ja potrzebuje tylko dwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 będziesz miał na przyszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
aos Posted June 3, 2010 Author Share Posted June 3, 2010 hehe przydało by się ale mało miejsca w kuchni , aktualnie myślę nad przerobieniem balkonu ( mam w zabudowie) na pomieszczenie do fermentacji tylko podczas upałów jest tam bardzo gorąco a piwnica niestety szeroka na metr długa na dwa ale może jednak znajdzie się ktoś kto zakupił wiadra nadające się na fermentator na terenie Wrocławia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogdan62 Posted June 3, 2010 Share Posted June 3, 2010 Rozglądnij się za sklepami z art. dla pszczelarzy, tam jako pojemniki na miód są wiadra 10l, 20l, 30l, 50l. Ostatnio w takim sklepie w Rzeszowie były o poj.20l za niecałe 11zl - szukaj na swoim terenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted June 8, 2010 Share Posted June 8, 2010 Na giełdzie spożywczej mogą być - toczka w toczkę fermentor 30l tyle że bez dziurek (na kranik i na rurkę) jako pojemnik na kiszoną kapustę kosztuje na giełdzie w podwarszawskich Ząbkach ok. 12zł + VAT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts