Jump to content

Wiadro - fermentator 25-30l gdzie kupić we Wrocławiu ?

aos

Recommended Posts

jak w temacie szukam wiader do celów spożywczych o pojemności 25 - 30 litrów z pokrywą .

Może ktoś wie gdzie takie można dostać na terenie Wrocławia lub okolic?

z góry dziękuje za odpowiedź !

chodzi mi bardziej o sklep z pojemnikami do żywności i rożnymi artykułami z plastyku niż o typowy sklep z artykułami dla browamatorów gdyż wiadomo sklepy typowo dla piwowarów mają odpowiednią marże .

Np w Oleśnicy koło Wrocławia można takie wiadra kupić za 10,50 zł lecz w zestawie 10 sztuk ... a ja potrzebuje tylko dwa :D

hehe przydało by się ale mało miejsca w kuchni , aktualnie myślę nad przerobieniem balkonu ( mam w zabudowie) na pomieszczenie do fermentacji tylko podczas upałów jest tam bardzo gorąco :D a piwnica niestety szeroka na metr długa na dwa :D

ale może jednak znajdzie się ktoś kto zakupił wiadra nadające się na fermentator na terenie Wrocławia ?

Rozglądnij się za sklepami z art. dla pszczelarzy, tam jako pojemniki na miód są wiadra 10l, 20l, 30l, 50l. Ostatnio w takim sklepie w Rzeszowie były o poj.20l za niecałe 11zl - szukaj na swoim terenie.

Na giełdzie spożywczej mogą być - toczka w toczkę fermentor 30l tyle że bez dziurek (na kranik i na rurkę) jako pojemnik na kiszoną kapustę kosztuje na giełdzie w podwarszawskich Ząbkach ok. 12zł + VAT.