Marcin Skwira Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 (edytowane) Mnie osobiście denerwuje, że w dobie wszechobecnego lansu na ekologie i recykling praczktycznie każdy browar ma "swoje" butelki i innych nie przyjmuje. Brak regulacji prawnej wystarczy wprowadzić jeden rodzaj butelki na cały kraj i obowiązek obrotu jak nie to dodatkowa opłata. A tak w ogóle, nie ma przymusu butelek zwrotnych i ich odbioru. Edytowane 1 Kwietnia 2020 przez Marcin Skwira tabacznik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_tur Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 W dniu 29.03.2020 o 01:30, primordial napisał: Odkopię temat. Czy jest jakiś prosty sposób na ściąganie sreberek z Żateckiego? Są klejone zupełnie inaczej niż w czeskich piwach. Zamaczam w zlewie i zostawiam na noc. Rano same odchodzą ?? primordial 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 W dniu 29.03.2020 o 01:30, primordial napisał: Odkopię temat. Czy jest jakiś prosty sposób na ściąganie sreberek z Żateckiego? Są klejone zupełnie inaczej niż w czeskich piwach. Nie wiem jak żatecki ale z litowela zchodzą bez problemów po zamoczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primordial Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 W dniu 30.03.2020 o 21:19, m_tur napisał: Zamaczam w zlewie i zostawiam na noc. Rano same odchodzą ?? Faktycznie, po kilku godzinach w wodzie dają wreszcie radę bez drapania nożem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Mam na stanie okolo 500 butelek i wszystkie co do jednej mylem w zmywarce, w srodku jak w srodku, goraca para cos tam wybije, wyplucze sie to nie zbyt dobrze, ale za to wszystkie etykietki zawsze schodzily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Masz na myśli chyba tylko butelki po koncerniakach. Etykiety z kraftow po myciu w zmywarce na programie 75°C i 2.5h stały się blade, ale nie zniknęły z butelek papierowe etykiety schodzą bez problemu ale łatwo zatkać filtr zmywarki. Wysłane z mojego Ektra przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marchelli Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 No to kraftowe tak, ale ile takich butelek po kracie sie ma? Ja te wszystkie przerobilem w zmywarce i nie bylo problemu, ale program grzanie na maxa z wyparzaniem, przed rozlewem tez daje do zmywarki, a pozniej na pluczke Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi