Skocz do zawartości

Ziarna kakaowca w piwie


Rekomendowane odpowiedzi

Hej, przymierzam się do Salted Caramel Chocolate Milk Stouta (od Hapless Ginger Brew) i muszę prosić was o pomoc.

W przepisie napisane jest aby 100g ziaren kakaowca moczyć w wódce przez 5/6 dni przed dodaniem na cichą i tu pojawiają się moje pytania:

1. Ziarna prażone czy nie?

2. Czy po takim macerowaniu dodaję  całość do piwa wraz z alkoholem (200ml)? Dużo aromatu przeniknie do alkoholu ale też i tłuszczu (chyba).

3. Polecilibyście użyć wódki jak w przepisie czy czegoś innego?

4. Czy 5g soli na 22L będzie wyczuwalne? (to już poza tematem :P)

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Matys94
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.