JacekKocurek Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 Kolor jak przystało na stouta czarny jak smoła. Nagazowanie bardzo małe, nie wiem czy takie ma byc czy jeszcze sie nie zdążyło nagazować. Piana jednak się tworzy, niewysoka (jakieś 5mm) w kolorze ciemnobeżowym, szybko opada. Zapach lekko palony, słodowy minimalnie karmelowy i trochę czuć chmiel. W smaku czuć czekoladę, kawę zbożową, słodycz od laktozy wyczuwalna ale nie dominuje ładnie równoważy goryczkę. Bardzo smaczny słodki stout, pewno taki jaki leją (lali) w brytyjskich pubach (tak mi się wydaje ale nie mam porównania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 A jaki to nr warki był? Pytam bo mam tylko dwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2010 A jaki to nr warki był?Pytam bo mam tylko dwa Warka numer 162 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Moim zdaniem jak pewnie innych co mieli porówanie to ma być palone, ale ta wersja bardziej do mnie przemawia. Może w Żywcu szału nie będzie ale mi przynajmniej smakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 Moim zdaniem jak pewnie innych co mieli porówanie to ma być palone, ale ta wersja bardziej do mnie przemawia. Może w Żywcu szału nie będzie ale mi przynajmniej smakuje. A tam godosz gupoty. Mnie zastanawia jedno: wg definicji BJCP nagazowanie niskie do umiarkowanego, Beer Smith podaje że odpowiada to zawartości CO2 2,0-2,4, czyli jak na "brytyjczyka" dolna granica jest dość wysoko (ESB dla porównania ma 1,5) Wydaje mi się, że Twoje jest nagazowane tak blisko tych 1,5. Zobaczymy metryczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się