kopyr Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Piana: obfita, śnieżnobiała, gęsta, drobna, oblepia szkło, i pozostaje solidną warstwą. Kolor: ładny, jasno słomkowy, opalizuje. Wysycenie: zdecydowanie zbyt wysokie. Przeszkadza w odbiorze. Gryzie w gardło, zapycha. Zapach: potężny ziołowy zapach chmielu, chyba go za dużo. Smak: wytrawne, za mało pełni jak dla mnie, smakuje nieco wodniście, co paradoksalnie pogłębia wysokie wysycenie. Ciut za sterylne. Goryczka średnia, niepozostająca. Mnie zdecydowanie przeszkadza zbyt wysokie nasycenie. Nie wiem też jak z tak dużym aromatem chmielowym ma się to do stylu. To jest to zwycięskie z Częstochowy? To by tłumaczyło dlaczego profesjonalistów nie przekonało, a przekonało laików. Wysokie nasycenie, takie jak znają ze sklepowych piw i solidne chmielenie na aromat, którego nie znają ze sklepowych piw. To był IMO klucz do sukcesu. Tak sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Na tobie to bym nie zarobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Na tobie to bym nie zarobił Wiesz, bo ja powinienem być w branżowej komisji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 A jaki to numer na kapslu ? To zaraz idę do chłodni po to piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 nr 70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Pofatygowałem się do chłodni po piwo nr 70. Pianka niezbyt drobna, ale szybko znikająca. Dla mnie trochę wodniste. Kolorek ładny, klarowność zakłócona przez pociągnięte drożdże, ale to mało istotne. Goryczka jakaś dziwna, trudno mi ją określić. Skoro komisja tak wybrała to musi być dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się