zgoda Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Trochę spóźnione powitanie, ale dopiero teraz zobaczyłem, że jest taki dział na przywitania. Po wielu latach podchodów (czaję się do piwowarstwa od ok. 5 lat) wreszcie zdecydowałem się uwarzyć moje pierwsze i kolejne piwka. Drogę rozwoju wybrałem chyba dość standardową - #1 warka z konserwy WES, #2 warka z ekstraktu z chmieleniem (właśnie się gotuje), a surowce na warkę #3 (wielozbożowe z pełnym zacieraniem) już czekają. Nie mam jakichś szczególnie dobrych warunków do warzenia - pewnie takie jak większość, czyli kuchnia w niedużym mieszkaniu w bloku, ciepła piwnica i żona która lubi efekty ale nie lubi procesu. Mój plan na lato obejmuje kilka weizenów, kilka koelschy, jakiś grodzisz, może berliner weisse i na zakończenie sezonu górniaków kilka altów. A potem przyjdą lagery, bocki i pilsy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam serdecznie i życzę samych piwowarskich sukcesów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ja tez mam problemy z żoną ale tekst: "Kochanie właśnie robię piwko specjalnie dla ciebie" załatwia sprawę. A po butelkowaniu okazuje się że Jej nie smakuje no to cóż w takim razie następne będzie dla Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasw77 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam, Ah te żony. Ja właśnie dowiedziałem się że następna warka musi trochę poczekać bo za dużo czasu poświęcam na robienie piwa Jak nie mycie butelek to gotowanie albo rozlew no i zacieranie. Dopiero zacząłem, a tu od razu schody nie mniej jednak temat jest niesamowicie ciekawy i się nie poddam. W planach mam już następne warki. Ostatnio zacierałem w na świeżym powietrzu na tarasie świetna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Życie piwowara wcale nie jest łatwe. Jesteście początkujący i już macie problemy. Ale dążąc systymatycznie do celu dojdziecie do momentu, że Żony będą zadowolone z waszych piw, tylko musicie warzyć takie piwa aby im smakowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 I ja witam, Warz i niepoddawaj się. kobiety prawie zawsze marudzą, a wyjątkiem jest Dori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam zgoda nie tylko buduje, ale i warzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Nazwanie warki #2 "Petszopian" (nazwa wymyślona przez moją córkę, lat 6) chwilowo zamknęło temat utyskiwań mojej ładniejszej połowy. Nawet zgodziła się zakupić trochę szkła do degustacji, bo w temacie półlitrowych szklanek mamy spory niedobór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi