Kangur 568 Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Jako, że jestem nowy na samym początku witam wszystkich piwowarów. No to teraz do rzeczy. Ostatnio zacząłem interesować się piwem i postanowiłem zrobić coś swojego. Dwie pierwsze warki z brewkitu wiadomo ale trzecią przygotowałem po swojemu z ekstraktu niechmielonego bursztynowego z dodatkiem marynki, skórki pomarańczowej, CHLEBA NA ZAKWASIE oraz amarillo na aromat. Użyłem drożdży dolnych ale nie fermentowalem piwa w niskich temp. Piwo wyszło bomba ale mam problem z określeniem stylu. Czy mają Panowie i Panie jakieś sugestie? Pozdrawiam Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchor Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Możesz je zawsze nazwać "Piwo kangurowe".Wysłane z mojego LEX820 przy użyciu Tapatalka Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Proponuję zacząć od warzenia istniejących stylów i wybierać takie na jakie masz warunki. Na eksperymenty jeszcze bedzie czas.A to co zrobiłeś to najstarszym piwowarom się nie śniło Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Poprostu to bezstylowiec, a ze piwowarstwo domowe to zabawa to takie eksperymenty są jak najbardziej wskazane. Takie wariancję piwowarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur 568 Opublikowano 13 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Może faktycznie zacznę od powszechnych stylów np. jakieś Ale na początek a potem dopiero będę się bawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchor Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Może faktycznie zacznę od powszechnych stylów np. jakieś Ale na początek a potem dopiero będę się bawił Możesz to robić równolegle, tzn. jedna warka - testowanie kolejnego stylu. Druga warka - co się nawinie. Itd.Chyba najważniejszy w tym wszystkim jest - dobry ubaw. Wysłane z mojego LEX820 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Aż bym spróbował tego piwa.... ☺️ Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur 568 Opublikowano 13 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 36 minut temu, Muchor napisał: Możesz to robić równolegle, tzn. jedna warka - testowanie kolejnego stylu. Druga warka - co się nawinie. Itd. Chyba najważniejszy w tym wszystkim jest - dobry ubaw. Wysłane z mojego LEX820 przy użyciu Tapatalka Jest to jakieś wyjście ale lepiej nie ryzykować bo żona. Ale mogę robić raz style a raz jakieś kombinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur 568 Opublikowano 13 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Teraz, Jancewicz napisał: Aż bym spróbował tego piwa.... ☺️ Ja wiem, że każdy zachwala swoje ale sądzę, że jest naprawdę udane mimo że takie kombinowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi