AleksanderB Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Cześć, w mojej głowie narodziła się chęć warzenia piwa dlatego uznałem, że zacznę ją od zgłębienia wiedzy czytając wpisy osób doświadczonych w tym temacie i oto jestem Witam i Pozdrawiam Aleksander Irek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Dobry kierunek Ze swojej perspektywy polecam przeczytać https://www.wiki.piwo.org/Strona_główna Są tu chyba wszystkie podstawowe informacje jakie są potrzebne na początek. Jak zaczynałem się interesować tematy na yt były tylko filmiki Kopyra. Teraz jest sporo kanałów o piwowarstwie domowym, gdzie możesz prześledzić cały proces warzenia/butelkowania/odzyskiwania drożdży itd. Osobiście polecam: Podcast Alchemia, Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych (większość to wykłady dla bardziej zaawansowanych ale kontent na najwyższym poziomie od najlepszych piwowarów w PL), Browar Gdynia - tu jest kilka filmików tłumaczących poszczególne procesy, Piwna Planeta - tu podobnie, sporo filmów obrazujących warzenie i inne przydatne czynności. I jeden z moich ulubionych filmów na yt majlosz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typhon Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Zacznij od filmików Kopyra na temat warzenia z zacieramiem, później polecam podcast Alchemi, naprawdę wiele się można dowiedzieć na koniec filmy PSPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleksanderB Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Dzięki, postaram się jak najwięcej z tego wynieść, zanim zacznę zadawać pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi