emcede Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Czołem ! Buduję właśnie kegerator i próbuję ogarnąć temat chłodzenia kolumny. Zakupiłem taką pompkę https://allegro.pl/oferta/pompa-pompka-do-wody-cieczy-240l-h-12v-arduino-8605566331?snapshot=MjAxOS0xMC0yM1QwNzoxMTowOC4xODVaO2J1eWVyOzcxYWFlOTdjNjRjMDE0MDIzYmI1MGVkNjc2MjdkMzI4NWY4ODE0NGJhNDZjZDUwM2IzMjA2Y2YyZjE3YzQzOWE%3D ale jak dla mnie jest za głośna. Wibracje po chwili doprowadzają do szału. Polecicie jakiś sensowny sposób ogarnięcia tej instalacji, może jakąś pompkę cichutką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Pompka będzie w lodówce czy na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 WewnątrzWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Chłodzenie kolumny to mus, czy już jakaś personalna fanaberia?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Moim zdaniem mus.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 A dobra izolacja nie wystarczy?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Izolacja to za mało, piwo w kolumnie psuje się.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 1 godzinę temu, Hobbysta napisał: Chłodzenie kolumny to mus, czy już jakaś personalna fanaberia? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka FANABERIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobbysta Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 No to zdania są podzielone w takim razie Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 możesz wzorem piwowarów z USA puścić przewód z piwem w rurce miedzianej a koniec umieścić w lodówce. dzięki temu masz pasywne chłodzenie. oczywiście całość zaizolować jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 W dniu 7.11.2019 o 10:44, emcede napisał: Izolacja to za mało, piwo w kolumnie psuje się. Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka Ja nie mam chłodzenia kolumny, i nie zauważyłem żeby się psuło. A dodatkowo będzie bardzo dużo skroplin płynących po zewnętrznej części kolumny co będzie skutkowało niechcianymi kałużami. Uważam że chłodzenie możesz sobie odpuścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Też nie mam chłodzenia i jest dobrze piwo się nie psuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Też nie mam chłodzonej kolumny, mam dobrze izolowane węże w kolumnie. Piwo z reguły pije jedno dziennie wieczorem i nic się nie dzieje. pmzs 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi