cyrulik Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 jest to moj pierwszy milkshake ipa pale ale 3kg pilznenski 1kg wiedenski 0,6kg płatki pszenne 0,5kg laktoza 400g chmiele citra rakau pytanie takie czy dodając laktoze 10min przed koncem gotowania to dobrze ? co sądzicie o tym puree https://sklep.kuchnieswiata.com.pl/product-pol-122-Mango-przecier-puree-bez-cukru-500g-Philippine.html na którym etapie go dodać ? na burzliwej czy na cichej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 31 minut temu, cyrulik napisał: pytanie takie czy dodając laktoze 10min przed koncem gotowania to dobrze ? Tak 33 minuty temu, cyrulik napisał: co sądzicie o tym puree https://sklep.kuchnieswiata.com.pl/product-pol-122-Mango-przecier-puree-bez-cukru-500g-Philippine.html Np takie jest lepsze - wybieraj odmiany alphonso 34 minuty temu, cyrulik napisał: na którym etapie go dodać ? na burzliwej czy na cichej ja dałem na burzliwą (pod sam jej koniec) i część osób też tak robi, ale jest wielu zwolenników dodawania na cichej. Sam musisz zdecydować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 6 godzin temu, cyrulik napisał: jest to moj pierwszy milkshake ipa Jaka wielkość warki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Godzinę temu, dan737 napisał: Jaka wielkość warki? Po ilości składników wnioskuję że typowa "20" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dan737 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 3 minuty temu, korzen16 napisał: typowa "20" Jeżeli tak dałbym pod mój gust 600g laktozy i zamiast wiedeńskiego płatki owsiane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrulik Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 akurat tego alphonso nie było juz w sklepie to wziąłem to . niestety nie miałem juz płatków owsianych ,co to warki tak to 20 . drozdze jakie pojdą to White Labs WLP066 London Fog Ale . czyli jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabllo_Lodz Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Ja wzorowałem się na tym: http://blog.homebrewing.pl/milkshake-ipa-z-mango-i-czarna-porzeczka-receptura/ Przeliczyłem tylko na 25L, mango i czarną porzeczkę dałem w drugi dzień burzliwej. Drożdże FM 54, fermentacja 17 stopni ( za dobra wydajność i brakło miejsca w fer.) i ratowałem się przed wyjściem na spacer. Otrzymałem 16 BLG, przed dodaniem owoców. Teraz w 5 dzień dojadają w 18.5 stopniach. (dodam że podana temp. to brzeczka a nie otoczenie) Wygląda to tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się