rubezahl Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Browar Easy Rider, W 42 Doppelbock 20°Blg Piana: średnia, dosyć trwała, lekko beżowa Kolor: ciemnej herbaty Wysycenie: średnie Zapach: słodowy, nutki owocowe, bardzo lekka woń alkoholu Smak: delikatnie karmelowo słodki, w końcówce zdecydowanie wytrawny, czuć moc lecz bez posmaków alkoholowych. Uwagi: etykieta ze wszystkimi koniecznymi informacjami: ekstrakt, daty warzenia i rozlewu, zawartość alkoholu itd. Dobre mocne piwo, przyjemnie się pije, potrafi jednak 'zaszumieć' w głowie . Dzięki Pako za obdarowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Rubezahl dzięki za opinię i cieszę się że Ci smakowało :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Piana brązowa, szybko opadła. Kolor ciemny bursztyn, klarowne. Zapach słodowo-chmielowy z akcentem alkoholowym. W smaku wyraźnie słodowe z wyraźną goryczką, herbaciane, a samo piwo mocne, rozgrzewające, oblepiające usta, alkohol mało wyczuwalny. Kolejne bardzo smaczne piwo -dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Znalazłem jeszcze foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Piwko otwarte, nalane i degustowane w temperaturze pokojowej. Trzeba było wartko nalewać bo by uciekło z butelki. Ale to zrozumiałe gdy się piwka nie schłodzi. Piana przy nalaniu obfita, wysoka, lecz w kilka chwil opada i traci się, praktycznie brak, tworzy się tylko w miejscach skąd wyłażą bąbelki. Ostatecznie cieniutki pierścień na obrzeżach. Kolor ciemnobrązowy, prawie czarny, pod światło ciemna purpura. Pewnie czyste i klarowne, ale ja nalałem i troszkę drożdży. Zapach słodowy z polotem alkoholu. Wysycenie średnie. Smak, słodowy, później czuć lekką goryczkę w smaku, a następnie ukojenie z połączenia słodowości i alkoholu. Powstał piękny bukiet smakowy. Dodam że słodowości nie ma za dużo, jest w sam raz. Atutem jest również etykieta, a w zasadzie informacje w niej zawarte. Mamy Nazwę browaru - Easy Rider Piwowara - Pako1 Gatunek - Doppelbock Ekstrakt - 20°Blg Numer warki - 42 Datę rozlewu - 13.03.2010 Zawartość alkoholu - 7,7% Piwko oceniam bardzo wysoko. Pewnie też je degustuję w odpowiednim czasie, rok od rozlewu przy takim ekstrakcie to powinna być norma. Napój ten swoją moc przekazuje już po pół butelczynie. Uważam, że to doskonałe piwko na zimowe wieczory po długim zimnym spacerze. Jeszcze tak wkomponować się w fotel przy kominku i można zapomnieć o Bożym świecie. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Dzięki za opinię Cieszę się że smakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 rex5555 - mała sprawa, ale warto zobaczyć czy dane piwo nie było już opisywane. To zostało mi w pamięci, upewniłem/sprawdziłem nr warki (42), było już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 rex5555 - mała sprawa, ale warto zobaczyć czy dane piwo nie było już opisywane. To zostało mi w pamięci, upewniłem/sprawdziłem nr warki (42), było już. Aaaaaaa nie pomyślałem, sprawdziłem, jest. Proszę moderatora o przeniesienie do wątku http://www.piwo.org/forum/t3327-Browar-Easy-Rider-W-42-Doppelbock-20%B0Blg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Cześć Proszę moderatora o przeniesienie do wątku http://www.piwo.org/forum/t3327-Browar-Easy-Rider-W-42-Doppelbock-20%B0Blg.html Wciśnij w pierwszym poście guzik : raportuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Bielok Tak to już jest jak się degustuje, opisuje, degustuje. Potem trzeba się samemu moderować.. .. Najlepiej do łóżka. edit elr: wątki połączone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi