Yoo! Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Witam. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób przygotować ziarna kakao przed dodaniem na cichą.Słyszałem,że trzeba je uprażyć. Inni mówią,że wystarczy użyć moździerza i delikatnie je rozłupać. Jak Waszym zdaniem prawidłowo wygląda ten proces. Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 19 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Używałem raz. Kupiłem już w cząstkach, rozłupane. Lekko je podprażyłem na patelni, aromat niesamowity w całym domu. Później zalałem whisky i macerowało się przez tydzień przed dodaniem na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoo! Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Ok,dzięki za odpowiedźWysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francooz Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 W dniu 19.11.2019 o 20:34, buk0 napisał: Używałem raz. Kupiłem już w cząstkach, rozłupane. Lekko je podprażyłem na patelni, aromat niesamowity w całym domu. Później zalałem whisky i macerowało się przez tydzień przed dodaniem na cichą. Jaką ilość użyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buk0 Opublikowano 9 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 @Francooz 250g. To piwo wyszło mega pechowe. Ciąży nade mną jakieś fatum, ale na 40+ warek, które uwarzyłem, było może 5-6 ciemnych piw z czego to jest 4 ciemnie zakażone... Abstrahując od tego to niestety całą łuskę przykryła tonka, która zdominowała całkowicie piwo. Tonka to mega zbrodniarz i trzeba z nią uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się