borekpriv Opublikowano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Robiłem mały eksperyment (barometr Fritzroya) i kupiłem chlorek amonu. Robiłem małą warkę, przeniczne na WB-06 , ale miałem już połowę saszetki otwartej już ponad od 1,5 miesięcy leżącą w lodówce. Po nawodnieniu drożdży dodałem troszkę brzeczki i po 2 h zero piany i reakcji.Ale gdzieś kiedyś czytałem że dobrą pożywką dla drożdży jest chlorek amonu. Zapodałem dosłownie szczyptę , po ok 15 już zaczęła dosyć mocno zawiesina pracować .Po ok 30 min już bardzo spieniona była zawiesina drożdżowa. Po napowietrzaniu blenderem zaczęła się bardzo gwałtowna burzliwa .Jakie piwo w smaku , nie wiem dzisaj butelkuję i na pewno spróbuję i przekażę Czy ktoś już próbował z chlorkiem amonu ? Tu info o chlorku http://bioskamed.pl/pl/p/Chlorek-amonu-1-kg%2C-Salmiak/110 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się