jakos Opublikowano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Cześć, z okazji świąt otrzymałem zestaw do zrobienia piwa z ekstraktu. Nie jest mi on specjalnie potrzebny ale wymyśliłem sobie, że mogę zrobić RISa zacierając wyliczoną ilość słodu podstawowego no i słodów kolorowych, a potem do gotowania dodać puszkę w celu podbicia blg. Zastanawia mnie tylko jedno. Jest to niestety ekstrakt chmielony, producent informuje, że powinno wyjść z tego piwo mające 25 - 35 ibu (po rozcieńczeniu, dodaniu cukru itd.). Zastanawiam się czy coś z tym kombinować czy spisać to na zmarnowanie, nie chciałbym się narobić i mieć jakiejś padaki nic nie wartej. Czy ktoś robił kiedyś coś podobnego? Jakieś rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slodowy_rycerz Opublikowano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 (edytowane) A przeszkadza Ci to że jest chmielony? Chcesz RISa zrobić w ogóle bez goryczki chmielowej? Edytowane 4 Stycznia 2020 przez slodowy_rycerz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi