Michał B. Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Mam nietypowe pytanie. Od jakiegoś czasu bawie się w warzenie piwo - i tutaj zasady związane z rejestracją browaru są dla mnie stosunkowo jasne. Przy okazji dziękuję wszystkim na tym forum. Choć jeszcze sie nie udzielalem, przeczytałem chyba wszystkie wątki i nauczyłem sie bardzo bardzo dużo. Ale robię też kambucze. Niby max 0.5% alko. Ale jak w tym przypadku wygląda temat np sprzedaży na jakiś eko targach itp? To w tej samej kategorii? Czy mógłby mnie ktoś nakierowac gdzie szukać informacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Pewnie tak samo jak kapusty kiszonej, octu czy kefiru. Poza tym nawet piwa do 0.5% objetościowo są uznawane za bezalkoholowe i nie wymagają koncesji na sprzedaż. Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał B. Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Czyli bez podatku (jeśli jestem rolnikiem) ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Bez koncesji, nie mam pojęcia o opodatkowaniu rolników... a jeśli myślisz o tym poważnie to z pytaniem raczej skieruj się do swojego urzedu skarbowego, bo w razie kłopotów może być cięzko powoływać się w obronie na wypowiedzi z forum ktokolwiek by ich nie udzielił. I spytałbym zarówno o koncesje jak i podatki na Twoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi