Michał B. Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Mam nietypowe pytanie. Od jakiegoś czasu bawie się w warzenie piwo - i tutaj zasady związane z rejestracją browaru są dla mnie stosunkowo jasne. Przy okazji dziękuję wszystkim na tym forum. Choć jeszcze sie nie udzielalem, przeczytałem chyba wszystkie wątki i nauczyłem sie bardzo bardzo dużo. Ale robię też kambucze. Niby max 0.5% alko. Ale jak w tym przypadku wygląda temat np sprzedaży na jakiś eko targach itp? To w tej samej kategorii? Czy mógłby mnie ktoś nakierowac gdzie szukać informacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 1 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Pewnie tak samo jak kapusty kiszonej, octu czy kefiru. Poza tym nawet piwa do 0.5% objetościowo są uznawane za bezalkoholowe i nie wymagają koncesji na sprzedaż. Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał B. Opublikowano 1 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2020 Czyli bez podatku (jeśli jestem rolnikiem) ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Bez koncesji, nie mam pojęcia o opodatkowaniu rolników... a jeśli myślisz o tym poważnie to z pytaniem raczej skieruj się do swojego urzedu skarbowego, bo w razie kłopotów może być cięzko powoływać się w obronie na wypowiedzi z forum ktokolwiek by ich nie udzielił. I spytałbym zarówno o koncesje jak i podatki na Twoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się