Skocz do zawartości

Kambucha - sprzedaż?


Michał B.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nietypowe pytanie. Od jakiegoś czasu bawie się w warzenie piwo - i tutaj zasady związane z rejestracją browaru są dla mnie stosunkowo jasne. Przy okazji dziękuję wszystkim na tym forum. Choć jeszcze sie nie udzielalem, przeczytałem chyba wszystkie wątki i nauczyłem sie bardzo bardzo dużo. 

 

Ale robię też kambucze. Niby max 0.5% alko. Ale jak w tym przypadku wygląda temat np sprzedaży na jakiś eko targach itp? To w tej samej kategorii? Czy mógłby mnie ktoś nakierowac gdzie szukać informacji?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pewnie tak samo jak kapusty kiszonej, octu czy kefiru. Poza tym nawet piwa do 0.5% objetościowo są uznawane za bezalkoholowe i nie wymagają koncesji na sprzedaż. 

Pozdrawiam

Rafał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bez koncesji, nie mam pojęcia o opodatkowaniu rolników... a jeśli myślisz o tym poważnie to z pytaniem raczej skieruj się do swojego urzedu skarbowego, bo w razie kłopotów może być cięzko powoływać się w obronie na wypowiedzi z forum ktokolwiek by ich nie udzielił. I spytałbym zarówno o koncesje jak i podatki na Twoim miejscu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.