Skocz do zawartości

Stout z ekstraktów


R2r

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka.

Moje pierwsze piwo dojrzewa już w butelkach :ble:. Wyszło naprawdę nieźle - dark ale :) Chciałbym teraz uwarzyć sobie stout'a z ekstraktów. Czy ktoś dysponuje może przepisem na coś takiego? Jestem początkujący i jak na razie chciałbym uniknąć zacierania. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

możesz spróbować takiej techniki że bazę piwa weźmiesz z ekstraktów, np bursztynowego i dodasz wodę w której wymoczysz ciemne słody.

Do stouta najlepiej palony jęczmień. Na 20l warke wystarczy 200g

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.