R2r Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Hejka. Moje pierwsze piwo dojrzewa już w butelkach . Wyszło naprawdę nieźle - dark ale Chciałbym teraz uwarzyć sobie stout'a z ekstraktów. Czy ktoś dysponuje może przepisem na coś takiego? Jestem początkujący i jak na razie chciałbym uniknąć zacierania. Proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 możesz spróbować takiej techniki że bazę piwa weźmiesz z ekstraktów, np bursztynowego i dodasz wodę w której wymoczysz ciemne słody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 możesz spróbować takiej techniki że bazę piwa weźmiesz z ekstraktów, np bursztynowego i dodasz wodę w której wymoczysz ciemne słody. Do stouta najlepiej palony jęczmień. Na 20l warke wystarczy 200g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się