darkc Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 (edited) witam, robie drugie podejście do piwa z ekstraktu. I tu pojawia się pytanie, czy woda którą dolewam na końcu (przed drożdżami) do zamierzonej objętości warki musi być gotowana jeśli jest z nieotwieranych baniaków źródlanej? czy taką też trzeba gotować?? dzięki. Edited July 4, 2010 by darkc Link to comment Share on other sites More sharing options...
vettis Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 witam, robie drugie podejście do piwa z ekstraktu. I tu pojawia się pytanie, czy woda którą dolewam na końcu (przed drożdżami) do zamierzonej objętości warki musi być gotowana jeśli jest z nieotwieranych baniaków źródlanej? czy taką też trzeba gotować?? dzięki. Nie musi być gotowana, ja nie raz dolewałem kranówy (górskiej, nie z wodociągu) do uzupełniania i było ok, to tym bardziej taka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pako1 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Wodę z oryginalnie zamykanych butelek (baniaków) możesz śmiało dolewać bez gotowania. Robiłem to wielokrotnie i nie było żadnych problemów z piwem. Powodzenia . Zacznij zacierać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now