darkc Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 (edytowane) witam, robie drugie podejście do piwa z ekstraktu. I tu pojawia się pytanie, czy woda którą dolewam na końcu (przed drożdżami) do zamierzonej objętości warki musi być gotowana jeśli jest z nieotwieranych baniaków źródlanej? czy taką też trzeba gotować?? dzięki. Edytowane 4 Lipca 2010 przez darkc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 witam, robie drugie podejście do piwa z ekstraktu. I tu pojawia się pytanie, czy woda którą dolewam na końcu (przed drożdżami) do zamierzonej objętości warki musi być gotowana jeśli jest z nieotwieranych baniaków źródlanej? czy taką też trzeba gotować?? dzięki. Nie musi być gotowana, ja nie raz dolewałem kranówy (górskiej, nie z wodociągu) do uzupełniania i było ok, to tym bardziej taka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Wodę z oryginalnie zamykanych butelek (baniaków) możesz śmiało dolewać bez gotowania. Robiłem to wielokrotnie i nie było żadnych problemów z piwem. Powodzenia . Zacznij zacierać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się