Skocz do zawartości

JAK, Lipiński Browar Domowy - # 59 Best Bitter V.2


Rekomendowane odpowiedzi

Po otwarciu duże psyknięcie. Po nalaniu piana gęsta grubo pęcherzykowata. Wydawało się, że duże nasycenie. Po skosztowaniu okazało się, że jest ok, jak na ten styl, czyli nie duże. Po pierwszym łyku zdecydowanie było czuć zapach drożdży, lecz następne odkrywają dominację chmielu nad słodem, smak drożdży znika. Wydaję mi się, że troszkę przechmielone. W smaku lekka kwaskowatość słodu z kończącą się goryczką. Jacek użył samych aromatów, a pomimo tego czuć zdecydowaną goryczkę w tym piwie, która dominuje. Przypomina mi IPA troszkę. Dobrze się pije. Dzięki Jacek ! :beer:

 

fye612.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za opinię. Moim zdaniem piwo jest jednak moim zdaniem przegazowane a winę za to ponoszą drożdże a dokładnie ich niezwykle szybka flokulacja. Mimo 19 dni cichej fermentacji gęstość nie zeszła poniżej 4°blg. PO zabutelkowaniu drożdże jednak kontynuują swoja powolną robotę i FG jest teraz chyba niższa niż w momencie butelkowania. Podobnie jest z Milk Stoutem a może nawet jeszcze gorzej bo już jedna butelka mi wybuchła.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.