tieroo Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 W większości przepisów jakie znalazłem na to piwo, zaleca się leżakowanie piwa w temp poniżej 10 C. Niestety obecnie nie mam takich warunków Pytanie jakie mi chodzi po głowie, to jak bardzo wpłynie na smak tego piwa pozostawienie go w butelkach w 18-19 C. Jak bardzo takie piwo będzie odbiegało od wzorca. Uprzedzę, że obecnie wszelkie prace dotyczące lodówki ze styropianu lub samej lodówki nie są możliwe ;-) tier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kretu Opublikowano 5 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 (edytowane) Niedawno koelsha robiłem i właśnie mija tydzień od kiedy jest w butelkach w jakiś 17°C i jest super choć mało nagazowany ale to raczej nie wina wyższej temperatury. Edytowane 5 Lipca 2010 przez kretu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się