BrowarPAPI Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Witam, Przymierzam się do zakupu worka filtracyjnego do BIAB (https://browamator.pl/siatka-do-filtracji-chmielenia-brew-bag-poj-50-l,3,5,4584). Czy ma ktoś doświadczenie z tym workiem a maksymalną ilością słodu jaką ten worek wytrzymuje przy wyjęciu po zacieraniu. Chodzi mi ile taki worek jest w stanie wytrzymać obciążenia. Na stronie jest że niby 9kg zasypu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek80 Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Powiem ci tylko że identyczną siatkę kupisz na aliexpres za 36zł , ja używałem 5kg słodu i było ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Dokładnie, nie przepłacaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sredstvom Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Ja mam worek na 50L z ali, 5 kilo slodu zaciera sie w nim z palcem sam wiesz gdzie ? kosztowal mnie cos 30-40 zlotych, nie pamietam. Ale ostrzegam - zacierajac w nim 100% pszenicy otrzymasz od groma nieodfiltrowanego bialka, przez co uzysk czystego piwa spadnie na pysk. Popelnilem w weekend grodzisza na samym wedzonym pszenicznym, no jasna cholera, witki opadaja... chyba trzeba sie przerzucic na wiekszy gar i kilo slodu wiecej, zeby sobie zrekompensowac straty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi