kopyr Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Nie lubię koźlaków, pszenicznych też. Piana: raczej skąpa, choć trwała, Kolor: miodowy, pięnie mętny. Wysycenie: średnie. Zapach: nie do końca mi pasuje, to chyba ten miód. Smak: wytrawne, a do tego alkoholowe. Goryczka nieco zbyt wysoka chyba odalkoholowa, goździk wyczuwalny, banan mniej. Jest takie puste w smaku. Głowę bym dał, że to wina drożdży (WB-06), ale widzę, że to były WLP 300. To chyba miód sprawił, że piwo zrobiło się takie wytrawne i alkoholowe. Być może tak powinno smakować, mnie jakoś nie ujęło. No ale pisałem wyżej, że rogacizny nie cierpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 dzięki za opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Cześc No ale pisałem wyżej, że rogacizny nie cierpię. sory z offtopic jeszcze jeden powód żeby zamknąć browar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Cześc No ale pisałem wyżej, że rogacizny nie cierpię. sory z offtopic jeszcze jeden powód żeby zamknąć browar Twój, uupsa czy mój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Elo sory z offtopic jeszcze jeden powód żeby zamknąć browar Twój, uupsa czy mój? Tylko ja mam rogaciznę w nazwie browaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Elo sory z offtopic jeszcze jeden powód żeby zamknąć browar Twój, uupsa czy mój? Tylko ja mam rogaciznę w nazwie browaru Ale zakręcone rogi mogą być, nie mogą być takie ostro zakończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 (edytowane) Browar Kołaczów, #8 Weizenbock Miodowy Piana: biała, średnio trwała, pozostawia ślady na szkle Kolor: cytrynowy Zapach: owoców cytrusowych, lekko kwiatowy, w miarę ogrzewania zaczęły pojawiać się goździki Smak: chlebowy, lekko kwaskowy z wytrawnym zakończeniem i pozostającą goryczką w posmaku Wysycenie: średnie Uwagi: piwo kosztowane 'w ciemno', potem sprawdziłem jak było warzone. Dobre, przyjemnie się piło, dodanego miodu ani smaków sugerujących większą moc nie wyczułem (ale po wypiciu 'zaszumienie' zdecydowanie większe niż po jakimś lekkim piwie ). Edytowane 15 Września 2010 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi