Marcin Skwira Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Jestem szczęśliwym posiadaczem Zuli rocznik 2019 prosto z Polish hops. Zrobiłem na niej zwykłego ejla- Po pierwszej degustacji jestem mile zaskoczony, piwo lekkie gładkie soczkowe, chmiel wniósł aromaty owocowe śliwka, mirabelka nie jest to "Ameryka" raczej takie stonowane ale bardzo orzeźwiające nie przytłacza jest idealne. Ciekaw jestem ipy na tym chmielu. Jak wasze wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonasz Opublikowano 7 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2021 Właśnie degustuję dziwne piwko które nazwałem "OktaZula Qusilager". To piwo z ekstraktów słodowych (jasny Bruntal), chmielone 15 + 15 g chmielu Oktawia na goryczkę, plus 20g chmielu Zula na sam koniec. Fermentowane drożdżami Mangrowe Jack’s „Californian Lager Yeast” _M54. Potem poszło 50g chmilu Oktawia i 100g chmielu Zula na cichą. Efekt? W aromacie przebija się wyraźnie Zula, zagłuszajć Oktawie. Aromaty wyraźne ale nie męczące typu: marmolada, morelka. Jest słodko. Piwo to 11 tka z obliczeniowym 30 IBU, ale na pewno jest mniej, Drozdze działają szybko ale równie sszybko kończą. (Blg końcowe = 3) Tak więc podumowując, Zula to jeden z tych chmieli, które dodane na cichą robią robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się