Jump to content

Piwo pszeniczne


Ziarbar

Recommended Posts

Siema

Za jakiś tydzień zamierzam zrobić 10l piwa z ekstraktów z własnym chmieleniem.

I tutaj pojawia się problem, ponieważ nie wiem co wybrać czy pszenicę czy może pszenicę z mango.

Jeśli zdecyduje się na mango to chciałbym aby wyraźnie było czuć mango oraz aby piwo było dosyć słodkie.

A jeśli chodzi o pszenicę to może to być hefeweizen.

Poprosiłbym jakieś przepisy na te 10l pszenicy i pszenicy z mango oczywiście z ekstraktów.

Link to comment
Share on other sites

To wszystko już było, łącznie z takimi co to chcieli mieć wszystko na tacy podane. Układanie receptury to też część pracy.
Na wiki masz przepisy na pszeniczne z puchy.

Wpisz w szukajce mango i poczytaj jak inni sobie z tym poradzili. Po to jest forum, żeby korzystać z zasobów.

Link to comment
Share on other sites

3 godziny temu, Juniorek napisał:

Zainwestuj w lepsze grzyby typu gwoździe i banany, jak pszenica to na płynnych ?

Zgadza się, aczkolwiek umiejętne zastosowanie wb06 również daje zadowalające rezultaty. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.