JacekKocurek Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Kolor jasny jak na bocka, ciemnomiedziany. Nagazowanie potężne, wyraźnie niedofermentowane przed butelkowaniem. Zmierzyłem i w tej chwili piwo ma gęstość w okolicy 4°blg a może nawet mniejPiana wysoka na początku, beżowa, niezbyt trwała, szybko opada do kożucha utrzymywanego przez intensywnie wydzielany dwutlenek węgla. Zapach słodowy i lekko karmelowy, typowy raczej dla klasycznych niż pszenicznych bocków. Brak charakterystycznych zapachów weizenowych. Smak dość ostry, nazbyt goryczkowy, słodkawo słodowy. Alkohol zaznacza się niezbyt mocno ale grzeje w brzuszku i szumi pod czaszką. Podobnie jak w aromacie odczuwam niedostatek weizenowych fenolowo-estrowych smaków. Przegazowanie powoduje, że dość trudno się je pije, pewno więcej niż jedno bym nie zmógł no ale w końcu to bock a nie piwo sesyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się