oli97 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Planuje uwarzyc Gose na US O5. Czy gestwa z Gose nadaje sie jeszcze do zrobienia jakiegos innego piwa (IPA)? Gose bede zakwaszac na leniwca kwasem mlekowym. dzieki za odpowiedzi marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Skoro będziesz zakwaszać kwasem mlekowym, to zapewne w fermentorze rozlewczym po przelaniu znad gęstwy? W takiej sytuacji gęstwę będziesz miał jak po normalnym piwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oli97 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 wedlug receptury kwas mlekowy jest dodawany na 10 min do gotowania. recepture znalazlem na niemieckim forum https://www.maischemalzundmehr.de/index.php?id=777&inhaltmitte=rezept&suche_begriff=Gose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Moim zdaniem bez sensu. Stresujesz tylko niepotrzebnie drożdże obniżonym pH. Polecam dodać przy rozlewie i masz od razu rozwiązany problem gęstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się