Pepis Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) Witam wszystkich, rozpoczynam przygodę z warzeniem własnego piwka. Postaram się coś zapisać. Dla siebie i potomnych 2020 Warka #1 Brewkit Brewferm Belgian Wit (01.05) Wielkość warki: 15L Składniki: Brewkit Brewferm Belgian Wit Ekstakt słowody plus BA Woda z biedronki Oaza 11,5BLG Temparatura fermentacji: 15st. C Edytowane 1 Maja 2020 przez Pepis Gawron i josephson 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephson Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Cześć, powodzenia Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis Opublikowano 1 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 27 minut temu, josephson napisał: Cześć, powodzenia Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Dziękuję bardzo za dobre słowo na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 24H później temperatura fermentacji 14 st. C. raczej stała. Nasłonecznienie zerowe, znikome. Centumetr osadu pojawił się po około 5h od wlania uwodnionych drożdży (temperatura 35 st. C). Drożdże ruszyły bardzo szybko. Od razu w szklance było gęsto bez osadu. Piwo wydaje mi się za ciemne w stosunku do tego co oczekiwałem. Myślałem, że będzie piwem jasnym, mętnym. Póki co jest ciemnym, mętnym. Galon 15 L (widać na zdjęciach zalany wodą odmierzony równo 15L) po zalaniu piana podeszła prawie pod sam korek, Ale się nic nie przelało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się