Skocz do zawartości

Cześć wszystkim, Smoła.


smola

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Czytam forum jak i wiki już od pewnego czasu.  Piwem domowym interesuje się od niedawna, natomiast duże doświadczenie mam w masarstwie domowym. Od 29-06 fermentuje brzeczkę z brewkitu Coopersa Lager. Drożdże zadane to us-05, fermentacja w 15°C. Dziś robię drugi nastaw, Silesian Lager też z brewkitu. Drożdże, które będę zadawał to W-34/70, temp. fermentacji 8°C. Aktualnie czekam, aż schłodzi mi się brzeczka, za wcześnie wyjąłem butelki z wodą z lodówki. Warzenie  od podstaw chciałbym zacząć w połowie sierpnia, mam planowany urlop, więc wpadnie troszkę czasu, a i będzie okazja do porządnej lektury i skompletowanie sprzętu.

Jest jakieś miejsce na forum gdzie można założyć własny, autorski temat, zadawać pytania, pisać spostrzeżenia?  Nie chciałbym spamować w piaskownicy, a w takim temacie miałbym wszystko co mnie nurtuje.

Pozdrawiam ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.