smola Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Witam wszystkich. Czytam forum jak i wiki już od pewnego czasu. Piwem domowym interesuje się od niedawna, natomiast duże doświadczenie mam w masarstwie domowym. Od 29-06 fermentuje brzeczkę z brewkitu Coopersa Lager. Drożdże zadane to us-05, fermentacja w 15°C. Dziś robię drugi nastaw, Silesian Lager też z brewkitu. Drożdże, które będę zadawał to W-34/70, temp. fermentacji 8°C. Aktualnie czekam, aż schłodzi mi się brzeczka, za wcześnie wyjąłem butelki z wodą z lodówki. Warzenie od podstaw chciałbym zacząć w połowie sierpnia, mam planowany urlop, więc wpadnie troszkę czasu, a i będzie okazja do porządnej lektury i skompletowanie sprzętu. Jest jakieś miejsce na forum gdzie można założyć własny, autorski temat, zadawać pytania, pisać spostrzeżenia? Nie chciałbym spamować w piaskownicy, a w takim temacie miałbym wszystko co mnie nurtuje. Pozdrawiam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sihox Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Witamy! Samych udanych warek! A swój autorski temat założysz tutaj: https://www.piwo.org/forums/forum/32-zapiski-piwowarów-domowych/ smola 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się