aldorn Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 #16 Simonaitis Owner Julius Simonaitis Collected by Simonas Gutautas Place Joniškelis NCYC 4207 Pitch 35.0°C Max growth temperature 42.0°C Max ABV 15 % Phenolic Y Kveik N Can be dried Y Harvest top Fermentation time 14 hours Bacteria Y Species Saccharomyces cerevisiae Strains 5 Wort boiled N Preservation Jar in the well Provenance: Simonaitis gets the yeast from his neighbours. Apparently he doesn't always get from the same neighbours, so there may be more than one culture in the village. Where the neighbours have the yeast from is not known. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się