aldorn Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 #21 Tomasgard Owner Lars Andreas Tomasgård Collected by Lars Marius Garshol Place Grodås NCYC 4208 Pitch 29.0°C Kveik Y Can be dried Y Harvest top Fermentation time 60 hours Bacteria Y Species Saccharomyces cerevisiae Strains 4 Wort boiled N Preservation Dried flakes Taste: Soft, fruity, milky caramel aroma. Provenance: He mixed the kveik with kveik from Mattias Lunde about 15 years ago, but has not mixed it since. The yeast has been in the family as far as anyone can remember, but his grandfather farmed the Gausemel farm (see #18), so it's possible these two kveiks share an origin there. He knows his grandfather came from Eid in the 1930s, and brewed a beer in Hornindal for his own wedding then, taking the yeast with him from Eid. So it's possible the origin is really Eid. What his father did with it he doesn't really know. It may have been mixed during that time. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się