aldorn Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 #25 Raftevold gård Owner Arvid Raftevold Collected by William Holden Place Grodås Pitch 28.0°C Kveik Y Can be dried Y Harvest top Fermentation time 84 hours Time to harvest 84 hours Provenance: Arvid Raftevold has used this kveik since roughly 1990. Around that time it was mixed with a kveik from a neighbouring farm. Before Arvid his father, Hans Raftevold, used the yeast on the same farm, but Arvid doesn't know where his father got it from. He thinks the kveik has been on the farm for several generations. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się