Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

#25 Raftevold gård

Owner Arvid Raftevold
Collected by William Holden
Place Grodås
Pitch 28.0°C
Kveik Y
Can be dried Y
Harvest top
Fermentation time 84 hours
Time to harvest 84 hours

Provenance: Arvid Raftevold has used this kveik since roughly 1990. Around that time it was mixed with a kveik from a neighbouring farm. Before Arvid his father, Hans Raftevold, used the yeast on the same farm, but Arvid doesn't know where his father got it from. He thinks the kveik has been on the farm for several generations.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.